126. Viva Vivenkapelle.

 Jawel, dames en heren, onze eerste draaiweek zat er op na de scènes die we op 21 februari draaiden in Vivenkapelle! De kenners van het verhaal van de moorden van Beernem en zij die de voordrachten van mijn vader bijwoonden weten allicht dat er tijdens de bedevaart op 13 juni 1927 een massa mensen – aangevoerd door Victor De Lille – afzakten naar Balgerhoeke. De duizenden en duizenden mensen die op die bewuste bedevaart aanwezig waren, konden we natuurlijk niet verzamelen, echter…

 

Foto Willy Planckaert

Een 80-tal figuranten en 24 acteurs troepten samen in de kerk van Vivenkapelle en werden verwelkomd door de bulderende stem van Pater Isidorus (gespeeld door Jackie Van Paemel) die een donderpreek afstak: “De H. Antonius zal ons de weg wijzen, want rechtvaardigheid over Beernem moet geschieden!”
Niet alleen de figuranten maar ook acteurs en crew waren – echt – onder de indruk van de doorleefd gespeelde donderpreek die als een golf door de kerk galmde.

Foto Willy Planckaert

De kostumering- en grimeploeg hadden letterlijk en figuurlijk hun handen vol met het kleden en verzorgen van de make-up van figuranten en acteurs.  Werkelijk: puik werk dames! We blijven het herhalen: dank, duizendmaal dank dat jullie dit allemaal willen doen!

 

2 thoughts on “126. Viva Vivenkapelle.”

  1. ik was één van de figuranten en de sfeer was super! fantastische, leuke mensen om mee samen te werken! een hele eer om daar een minuscuul klein deeltje van uit te maken. en de donderpreek was idd “overdonderend”… ik zie al uit naar de volgende opnamedag!

  2. Dank u wel, Katrien! Het is dankzij al die figuranten en vrijwilligers dat het lukt om dit project te verwezenlijken!

    groetjes,
    Katrien

Comments are closed.