175. En we zitten boven de 17.000!

92) Ik heb gekeken en genoten van de film.Mooie fotografie, meeslepend verhaal. De acteurs speelden ook op een natuurlijke manier. Er is veel aandacht geschonken aan de decors en rekwisieten.Hup dus naar de volgende film en voor deze film graag wat prijzen, Groetjes,

Linda

91) Een goede week geleden ging ik samen met die andere Christa naar jouw film kijken. Wat een heerlijke belevenis: goede montage van de plot, meeslepend verhaal, prachtig gefilmd, zeer goed gespeeld m.a.w. een dikke proficiat. Ik heb meteen een aantal vriendinnen en familieleden opgebeld om reclame te maken. Vriendelijke groeten

Christa

90) Vandaag ben ik, zoals gepland, naar Oostende gereisd om jouw film te gaan zien.Ik ben zeer blij dat ik dat gedaan heb. Ik vind het beklijvend. Een dikke proficiat aan jou, aan de acteurs en aan gans het team. Ik kan de film gerust een 2de keer zien.

Annie

89) In de ban van de Beernemse moorden, ben ik ook de film gaan bekijken. Ik werd weer helemaal meegesleept in het verhaal, ik zat geboeid te kijken van het begin tot het einde. Alle andere woorden die ik wil zeggen, hoef ik niet meer te zeggen. Ze zijn allemaal terug te vinden op je blog.Dus ook ’n dikke proficiat van mij. En ik hoop van harte dat er nog veel toeschouwers komen kijken.

Trui

88) Ik zou u willen feliciteren met het prachtige verhaal over zaak de zutter. Ik ben dan ook ontzettend dankbaar dat ik de kans kreeg om te figureren.

Camille

87) Ik ben deze namiddag naar de film gaan kijken in Kinepolis Gent. De zaal zat vol, dus belangstelling is er zeker.
En het moet gezegd zijn… De film is de moeite waard. Echt heel goed gedaan.
Ik heb ‘de zaak’ ook al meerdere jaren gevolgd, de voordrachten van wijlen uw vader enkele keren bijgewoond, jouw voordrachten al enkele malen gehoord, al de boeken gelezen ….. en de film is zeker een héél mooi resultaat van al de eerder geleverde inspanningen. De casting is zeer goed gedaan. De figuren zijn erg gelijkend en ook de plaatsen waar gefilmd werd zijn zeer goed gekozen. Kortom… chapeau ! Alles is ook zeer mooi in beeld gebracht. Top!
Gefeliciteerd met het mooie resultaat. En daarom toch dit mailtje als apreciatie voor het geleverde werk. In alle geval bedankt voor al uw inspanningen.

beste groeten,

Alfred 

174. Ze blijven komen … ook een specialleke!

86)

Foto: Ann De Wulf

85) Ik wens u te feliciteren met de film ‘De Zaak De Zutter’. Gisteren gingen we kijken in Brugge…gewoonweg prachtig verfilmd. Ik las al boeken, woonde voordrachten bij, paardentram op ODD Bulskampveld richting graf in het bos…fascinerend en ongelooflijk hoe u zich inzet om de ware toedracht te kennen van de moorden van Beernem. Mag ik zo vrij zijn om de film in volgende woorden samen te vatten. Puur, zeer goede vertolking van zowel de acteurs als figuranten, verfijnde cameravoering, ingrijpend, zo rationeel, geen enkele moment van verveling, prachtig open einde (niet zien aankomen), realistisch betreft klederdracht en attributen… Ik kan blijven doorgaan. Felicitaties aan alle mensen die een bijdrage leverden om deze film waar te maken. Nog veel succes gewenst met het verder uitdiepen van het mysterie. Heel wat mensen zijn en blijven in de ban van deze vreemde gang van zaken.

Mvg, Heidi

84Samen met een groot deel van het labopersoneel (23personen) zijn we dinsdag 3 mei naar de film ” Zaak Dezutter” geweest. Je ziet dat het ook een succes is in het labo. Wel het is zeer mooi. Een dikke proficiat !!! De opnames, de landschappen, de kledij zijn zeer mooi, ik had natuurlijk al een deel gezien van de kledij  in Beernem. Ik hoor dat het algemeen een enorm succes is en dat er meer draaidagen komen. Nu is het voor jou en Jan een beetje genieten denk ik. Rust nu maar een beetje uit en profiteer van de vrije tijd. Groetjes

Trees

 

83) Wij zijn in het WE gaan kijken naar de film; proficiat! Mooi en spannend. We hebben een zeer aangename namiddag doorgebracht. Eén extra positief punt is dat het geluid niet te sterk was zodat ook wij konden genieten want met gewone films moeten we passen omdat we niet tegen het luide volume kunnen. (na herseninfarct overgevoelig aan geluid, en chronische migrainepatiënt) met vriendelijke groeten,

Mariel 

173. Focus-label dankzij onze 14.500 toeschouwers!

Omdat we zo goed scoren bij onze kijkers heeft Kinepolis onze film een ‘Focus-label’ gegeven, waardoor we nog verder in Kinepolis Brugge, Gent, Kortrijk en Oostende te zien zijn. De mond-aan-mond reclame werpt vruchten af.

En wat zeggen die mensen:

82) Ondanks het lekkere weer gisteren, hebben mijn vrouwtje en ikzelf om 18.30u. de koelte opgezocht in de zaal van Ciné Capitole in Aalter. En het moet gezegd: daar hebben we hoegenaamd geen spijt van gehad. De verfilming van ‘Zaak: De Zutter’ is absoluut héél goed. Goede acteerprestaties van de cast, waarheidsgetrouwe decors, de passende achtergrondmuziek op de juiste momenten, de opbouwende spanning met een knap einde …. kortom: de film is héél geslaagd. Proficiat! 
Welgemeende warme groeten,
Annique en Geert 

81) We zijn vorige week woensdag met z’n drietjes naar jouw droomproject gaan kijken in de Kinepolis te Brugge.
De film heeft geboeid tot het einde. Ik heb er echt van genoten en uiteraard leuk om Tony op zo’n groot scherm te zien  🙂 
Ik was vooral onder de indruk van de hoofdrolspeelster en vele anderen in de film.
Een dikke proficiat om dit te verwezenlijken en wie weet….. kom ik wel kijken naar je volgend project?

Warme groet van Annemie

80) We zijn met de fiets naar Kinepolis Kortrijk geweest donderdagavond, zaal 1, jouw film. Amai, dat is kunnen! Wij vertellen alvast aan onze familie en vriendenkring dat ze de film moeten zien. Voor mij was het leuk om zoveel bekende gezichten te zien. Katrijn deed het schitterend! Het is allemaal heel mooi gedaan hoor, dikke proficiat om dit voor mekaar te krijgen. En, het verhaal is zelfs actueel. Alleen maar lof!

Groetjes, Hilde

79) Leander(14j) heeft het verhaal van de film volledig begrepen. De film maakte hem zelfs zo nieuwsgierig dat hij de volgende dag via internet zocht naar informatie over de andere Beernemse moorden. Alleen was het resultaat van zijn zoektocht niet toereikend: hij vond enkel maar wie vermoord werd en in welk jaar. Hij liet uitschijnen dat hij wel eens een boek zou willen lezen waarin hij meer te weten komt over wat zich in de streek van Beernem afgespeeld heeft. Hij was onder de indruk van de locaties waar de beelden gemaakt werden (Ook wel een beetje nieuwsgierig naar de exacte plaats van opname) en ook alle rekwisieten/attributen van uit die tijd vond hij wel knap. Het feit dat er een aantal bekenden in beeld verschenen, was ook wel leuk.Het enige wat hij wat langdradig vond, was de ondervraging door de Gentse onderzoeksrechter. Hier vond hij dat er wat meer vaart in mocht zitten. Ik hoop dat je iets hebt aan de mening van een tiener. Ikzelf vond de film alleszins heel knap gemaakt. Groetjes

Sigrid

78) We zijn de film gaan bekijken en hebben genoten  van begin tot einde. Gezien we van de streek zijn konden we vele plaatsen herkennen. Mijn thuis was nl. in de buurt van hoeve “Schoonberg”. Heel mooi gedaan, een dikke proficiat en we raden iedereen aan om te gaan kijken. Met vriendelijke groeten.

Noël

77) Dat dromen geen bedrog zijn daar ben jij Katrien het mooiste voorbeeld van. Je hebt zo je droom nagejaagd en kijk eens wat een prestatie je hebt afgeleverd. Ik was onder de indruk. Heel sober gemaakt zoals jij het het liefst hebt. Je merkt dat je ziel in je film is binnen geslopen en vooral in kleine details : de mimiek van moeder De Zutter, het doodsprentje van Hector op de schouw, zo een klein detail maar iets waar ik persoonlijk ook kippenvel van kreeg, te meer omdat ik weet dat je er zo mee begaan was en bent. Een heel mooi eerbetoon en vooral eerherstel, dit moet echt een hart onder de riem zijn voor de nabestaanden De Zutter en vooral ook een mooi eerbetoon aan je vader. Heel mooie prestatie afgeleverd van de hoofdacteurs : Katrijn : zij was het gewoon, heel goed gedaan. Verder een pluim voor de vertolkingen van Hector De Zutter, Oscar De Vos. Tony Blanchard : zeker heel goede vertolking, zoals we hem kennen, hi. Ook genoten van de kleine vertolkingen van Serge en Frans : klein rolletje maar zo goed uitgespeeld. Een paar minpuntjes, maar niet echt storend : idd het verschil van acteren bij sommigen, zo vond ik bvb de drie roddeltantes niet echt geslaagd en misschien mocht ook de rol van De Lille (Bob De Moor) nog iets meer in de belangstelling staan. Verder heel mooie opnames, locaties, kostumering en voor dat budget : proficiat ! En ook heel mooie muziek en wat een mooie tekst op het einde. Echt dikke pluim Katrien ! En dat van Clara is me niet goed duidelijk , misschien moet ik nog eens gaan zien. Ook een dikke proficiat voor Jan, dit kan enkel maar tot stand komen door zo’n goed teamwork. Dank om ons te laten genieten en laten meedrijven op deze wolk van een film. Groeten en tot later.

Leen

76) Toeval bestaat niet. Dat zeggen ze toch. Gisteren nochtans toevallig op De zaak De Zutter gestoot.Een dagje Damme bleek niet wat hert beloofde. Geen boekenmarkt wegens afgelast. Dan maar eens langs Aalter naar mijn goede vriend Jean-Claude Maes, cinemabaas. Daar speelde de zaak De Zutter. Als schatbewaarder van VVMA kende ik uiteraard jouw naam en de film. Ik stond er eerlijk gezegd een beetje kritisch tegenover. De moorden van Beernem. Vaag van gehoord maar ver van mijn Duffelse bed. Jean-Claude zong echter de lof van je film. En de toeschouwers stoomden in grote getallen toe. Derde avond op rij meer dan 200 man in de zaal. Dus even die film meepikken. En wat ben ik blij dat ik dat deed. Schitterende opbouw, degelijke tot zeer goede vertolkingen en spannend van het eerste tot het laatste moment. Ik heb het me geen moment beklaagd. Integendeel. Van JC hoorde ik dat de film alleen in de streek gespeeld wordt. Jammer eigenlijk. Het is een film waar je mee mag buiten komen. Ik wil je nog veel succes wensen en hoop dat het ook financieel een succes wordt. Met bewonderende groet,

Gie 

75) Dag Katrien. Ik ben de film gisteren in Aalter met mijn 14-jarige zoon gaan bekijken. We hebben ervan genoten. De zaal zat helemaal vol en ik vermoed dat de uitbater heel veel mensen weer naar huis moeten sturen heeft, want achter ons – wij behoorden tot de laatste 20 kijkers die binnengelaten werden- stond nog een immens lange rij te wachten. Heel veel groeten.

Sigrid 

74) Ik heb het je gisteren in De Haan reeds gezegd, maar ik wil het je nogmaals graag zeggen dat het inderdaad een prachtige film geworden is. Ik heb er ook echt van genoten en de acteurs zijn heel goed. Een grote proficiat met dit mooie resultaat! Tot ziens! Groeten,

Geert 

73)Wij zijn gisteravond naar de film gaan kijken in Kinepolis Brugge. Amaai 2 zalen zo goed als vol.  Toch een succes voor jullie en dikverdiend. De film was goed opgebouwd ondanks het feit dat wij het verhaal uiteraard goed kennen. Wij hoorden wel in de zaal dat vele kijkers zeer nieuwsgierig waren naar de acteurs en figuranten. Met dank voor een leuke avond filmplezier en groetjes,

Leo en Christine

72) Graag zou ik u van harte willen feliciteren met uw verwezenlijkt werk. Het vormt een inspiratiebron. Nooit opgeven!  
Proficiat,  echt waar. Vele groeten 
Thomas 

71) Deze week zijn we naar “Zaak De Zutter” geweest met enkele buren en collega’s,
het was prachtig, we hebben er enorm van genoten. Proficiat aan allen.

Lena

70) Ik hoor niets dan lof over jouw film.Dikke proficiat nogmaals,jullie hebben dat schitterend gedaan, prachtig resultaat. We zullen blijven reklame maken en zeker gaan kijken in onze geliefde cinema “CAPITOLE” in Aalter.

Met vriendelijke groeten,

Mireille 

69) Wij zijn zondag naar uw film gaan kijken. We hebben er echt van genoten! Proficiat met jullie prestatie, groetjes,

Luc en Marie Paul.

68) Super dikke proficiat met het succes van je film! Ben heel blij voor jou. 

Mvg Stefanie 

67)Ben al gaan zien, goede film en ik hoop dat er een vervolg komt !! Proficiat !!

Herman

66) Heb de film vorige week donderdag in Kinepolis Kortrijk bekeken (er stond ergens een klein berichtje in HLN dat de film ook te bezichtigen was in Kortrijk en Oostende) en daar heb ik vlug gebruik van gemaakt.
Een dikke proficiat aan alle medewerkers die deze prachtige film hielpen tot stand komen en het spreekt voor zich dat ik kennissen en vrienden warm maak om alsnog de film te gaan bekijken !
Met vriendelijke groet,

Dirk 

65)Gisteren naar film “Zaak De Zutter” geweest. Puik werk !!

Hilde

64) WIJ ZIJN VRIJDAGAVOND GAAN KIJKEN IN AALTER: FELICITATIES MET DE REALISATIE VAN DEZE KWALITEITSVOLLE FILM.
WIJ HEBBEN ERVAN GENOTEN.
MET VRIENDELIJKE GROETEN
LUCRECE _ ARNOLD

63) Gisteren 1mei ben ik gaan kijken  naar “De zaak dezutter”Het is gewoon fantastisch.Het verhaal mogen meebeleven en  dat gedurende drie uren.Van harte proficiat.

Rosa uit Kortrijk

172. En nu … commentaar van Jan Verheyen!

Dit is echt wel fantastisch nieuws! Een meer dan ervaringsdeskundige laat zijn stem horen over ‘Zaak: De Zutter’!

“Beste Katrien,

 Ik hou eraan je van harte te feliciteren met het succes van ‘Zaak : De Zutter’. Weet dat je film méér toeschouwers zal halen dan sommige dure, ‘prestigieuze’ en voor de volle pot gesubsidieerde Vlaamse films. Uiteraard heb ik de film ondertussen gezien, en ik had je beloofd je te laten weten wat ik ervan vond. Overigens is, dat weet je, ‘mijn’ mening niet meer dan ‘een’ mening, en spreken de cijfers voor zich.

Ik was positief verrast door de productie : qua locaties, production design, kostuum, en figuratie, ziet de film er absoluut professioneel uit. 

 De fotografie is, bij gebrek aan een beter woord, ‘correct’ : verzorgd gekadreerd met name, maar verder nogal statisch, de camera beweegt te weinig waardoor het geheel een beetje een ouderwetserige tv-look krijgt.

De film is ook te lang ; heel veel scènes hebben een te lange intro (mensen komen ergens binnen, doen hun jas uit, hangen die aan de kapstok, gaan zitten – en dàn begint de eigenlijke scène) en al even nutteloze ‘staartjes’. Daar had je m.i. aan tempo kunnen winnen.

 En dan, onvermijdelijk in een productie die niet anders kan dan beroep doen op vrijwilligers/amateurs, is er de discrepantie tussen de professionele acteurs en de amateurs. Wel complimenten voor je jonge, frisse hoofdrolspeelster Katrijn Govaert.

 Geniet van het succes, en nogmaals : proficiat voor wat je hebt bereikt, het is een triomf van karakter en doorzettingsvermogen.

 Grote groet,

Jan Verheyen

171. Ze blijven komen …

62) Wij willen u graag gelukwensen met uw opmerkelijke en zéér geslaagde film : De Zaak De Zutter. Hieronder onze waardering  en die is enorm. Een grote Proficiat voor U, voor uw doorzettingsvermogen en voor het magnifieke eindresultaat. Nog veel succes met uw volgende initiatieven en nogmaals. Bravo!

Gave en Julien 

 

61) We zijn deze namiddag  naar “Zaak De ZUTTER”gaan zien in Aalter en de opkomst was  groot  .Het publiek was gedurende de voorstelling muisstil ,het is een fantastische film, dikke pluim . Vele groeten

 Mirella en Ludwig

60) Ik ben de film gaan bekijken en ik moet bekennen dat ik van de eerste tot de laatste minuut genoten heb. Het verhaal was me natuurlijk bekend. Prachtige fotografie en overtuigende vertolkingen. De afsluiter (de vrouw met de hamer) is gewoon meesterlijk; voor wie niet bekend is met het verhaal moet dit aankomen als een klap met … een hamer. De rest van de avond maalden de beelden steeds weer door mijn geest. Beklijvend allemaal.  Ik ga zeker nog eens kijken. De film bewijst dat men met een ‘beperkt’ budget toch kwaliteit kan leveren. Een dikke, welgemeende proficiat! Groetjes,

Luc

59) Ik ben zonet naar de film geweest en wens je van harte te feliciteren met deze mooie, aandoenlijke prent. Het is bewonderenswaardig om met schaarse middelen zo’n mooi resultaat neer te zetten. Hoewel ik het verhaal een beetje ken, ben indertijd naar uw vaders voordracht geweest en mijn vader zaliger, rasechte Beernemnaar, broer van de oudste toeschouwers, Lydie en José Reynaert, liet mij de boeken lezen en nog een andere oom, Lionel Reynaert zaliger, heeft mij jáááren geleden nog een rol krantenknipsels bezorgd, die ik eigenlijk nog altijd niet gelezen heb omdat ik dacht wat kunnen die mij nog meer vertellen, dus hoewel ik het verhaal een beetje ken, heb ik genoten van de sfeer, de fotografie, het camerawerk, de personages, de tragiek, het verhaal met zijn prachtig gefilmd slot. Voor iedereen een pluim, dus ook voor de vele amateurs die terecht fier mogen zijn.

Marc

58) We zijn met ons gezin geweest op zondag te Brugge. Machtig , prachtig !!! We hebben er allemaal van genoten. Welgemeende proficiat aan jullie allemaal !! Blij voor jou dat je wens is uitgekomen !! We vertellen het verder ! Groetjes

Heidi

57) Film gisteren gezien in Capitole Aalter… en er was enorm véél volk ! !Proficiat; ik vond het een héél goed scenario… het verhaal wordt geleidelijk aan duidelijker, en het is een prachtige prestatie van de hoofdactrice. Veel succes nog. Hartelijke groet,

Linda

56) Wat hebben wij genoten van de film …. het scenario, de acteurs, de verfilming, de taal….Het is af en met alle respect. Een dikke proficiat voor je doorzettingsvermogen. De heren van Gruuthuse leerden ons: Plus êtes en vous. Groetjes,

Hilde 

55)Dag Katrien, pas terug van een prachtige bioscoopavond.
Jullie hebben het voortreffelijk in beeld gebracht, heel mooie muziek, decor, klederdracht, … acteurs, de filmscenariste en -monteur waren top 🙂
Beklijvend begin van de film die uitnodigt om te blijven kijken tot de doodslag op Torre. Hele dikke pluimen voor jou en Jan en de hele entourage …
Ik kijk er naar uit om nogmaals te gaan op woensdag 04 mei in De Haan …

Ronny

54) Proficiat!!!! Echt een heel goede film, als wij naar de Kinepolis gaan….dat wil iets zeggen! Super wat jullie bereikten, jullie mogen terecht fier zijn! En we veronderstellen dat jij Clara bent????

Lieve groet van Mieke & Griet

53) Schitterende locaties met veel oog voor detail en gewoonweg prachtig verfilmd! Jij en de rest van jouw team mogen er terecht heel trots op zijn!!! De max ook om eens een aantal collega’s en vrienden op het grote scherm te kunnen bewonderen!

Grtjs
Wendelien

52) Wij zijn gisteren gaan kijken in Brugge en hebben onze zussen meegedaan. Prachtige film, mooie verfilming, goede acteurs en actrices, zeer mooie locaties en een zeer goed scenario! Proficiat, daar moet veel werk verzet zijn, geweldige prestatie!! We hebben enorm genoten! Beste groeten,

Siebille en Jclaud

51) Wat een succes! Van harte proficiat met het resultaat (we gingen dinsdag kijken in Gent, de zaal zat helemaal vol, voornamelijke met bekende gezichten uit Knesselare en Aalter). Wat een fantastische beloning voor jullie enthousiasme, doorzettingsvermogen en overtuiging. Mooi om te zien dat het echt wel kan met een beperkt budget en met beperkte middelen. Soms komen dromen écht wel uit. 

Geniet nog met volle teugen van het succes,
Nele