184. “Zaak: De Zutter” wordt opnieuw vertoond op 14/11/2021 – 17u00

Beste filmfanaten en fans van ‘Zaak: De Zutter’,

Derde keer, goede keer?  We doen inderdaad nogmaals een poging om onze film ‘Zaak: De Zutter’ op groot scherm te vertonen. Nu zou het toch moeten lukken op:

zondag 14 november 2021 om 17u in
OC de ‘Kleine Beer’ – C. Marichalstraat 7 in Beernem.

Voor cast en crew en onze sponsors is de voorstelling gratis.
Familieleden, vrienden, kennissen en andere geïnteresseerden zijn zeer welkom, maar betalen 5 euro/ticket.

  Reserveren doet u door te e-mailen naar:

hetmomentcontact2

Vermeld uw naam en het aantal tickets. U krijgt dan een bevestiging van ontvangst en het nr. van uw zitje(s).
Betalen voor een zitje doet u op de rekening van vzw Kwestigen Nacht:
BE60 9730 8717 7570. met vermelding “ZDZ” + uw naam + aantal zitjes

Alvast van harte welkom en hopelijk tot dan.

Vriendelijke groet,

Het Kwestigen Nacht-team

183. Zaak: De Zutter is 12e best bezochte film van 2016!

Iets meer dan 3 jaar na de première van Zaak: De Zutter, valt na een speurtocht op de webstek van het VAF (Vlaams Audiovisueel Fonds) ons aandachtig oog op een sectie met jaarverslagen. Nieuwsgierig zijnde, klikken wij met enige aandacht het jaarverslag van 2016 aan en beginnen te lezen.
Na een reeks lofbetuigingen aan het eigen bestuur en werking, publiceert het Fonds o.a. ook het aantal bioscoopbezoekers per film, uitgebracht in 2016.

VAF-Zaak-DeZutter

U kan zich voorstellen dat wij toch even verbaasd keken en vervolgens zeer luid juichten, want, zeer geacht publiek en filmliefhebbers, u zal het niet geloven: Zaak: De Zutter was in 2016 de twaalfde best bezochte film met – officieel – 22481 bezoekers. Tel daarbij de bezoekers die we in culturele centra mochten ontvangen en we zitten aan of over de kaap van 25000. Dat betekent dat Zaak: De Zutter het even goed deed als Cannesselectie “La fille inconnue” en bijna zo goed als de financieel ondersteunde “Everybody Happy”. En dat zonder steun van het VAF…

Wij – en samen met ons het 300-koppige team –  vinden nog altijd dat we bijzonder trots mogen zijn op deze op en top Vlaamse productie…. <dramatisch aanzwellende muziek> …<trompetgeschal>…

182. Zaak: De Zutter opnieuw in Kinepolis Brugge !

Beste ZDZ-fans,

 Voor de fanatieke fans onder jullie, is er op zondag 21 oktober 2018 – 15u00 éénmalig een vertoning van de langspeelfilm in Kinepolis Brugge. Daar herinneren ze ons nog als de oorzaak van een grote toeloop in april 2016 en dus was het niet echt moeilijk om de film daar nog eens vertoond te krijgen.

 Echter de film “Zaak: De Zutter” wordt vertoond naar aanleiding van de nieuwe kortfilm (13 min.) van Het Moment BVBA. Die heet “De Sjanfoeters” en wordt op 21 oktober 2018 om 13u45 vertoond. Het is een pilootfilm als aanloop naar een mogelijke langspeelfilm of TV-reeks.

Wens je er bij te zijn?

Tickets alleen bij BVBA Het Moment te verkrijgen ( dus NIET aan de kassa van Kinepolis!) :

“Zaak: De Zutter” – 21/10/2018 – 15u00:  10 €

“De Sjanfoeters” + drankje + “meet & greet” – 21/10/2018 – 13u45 : 10 €

“De Sjanfoeters” + drankje + “meet & greet” + “Zaak: De Zutter” : 18 €

Reserveren kan enkel door vooraf het juiste bedrag te storten met vermelding van  het aantal gewenste tickets, op rekening van ʻHet Momentʼ – 9850 Merendree – IBAN: BE08 9796 2678 5713

Groetjes! Tot gauw ?

Katrien

181. DVD bestellen

Hallo Z:DZ-fanaten,

Ja, het is heel lang geleden, maar er was ook niet veel te melden. Nu dus wel: de DVD ‘Zaak: De Zutter’ is er. Je kan hem aankopen op volgende manieren:

Zo kunt u de DVD van ‘Zaak: De ZUTTER’ aankopen

Wanneer:  vanaf heden
Prijs:  15 euro/DVD + 5 euro verzendingskosten
Hoe: door storting van 15 euro/DVD ( of 20 euro bij verzending)
+ vermelding aantal exemplaren + volledig postadres bij verzending!!
Op rekening van ‘Het Moment’ – BE08 9796 2678 5713.

Vanaf 20 december 2016 kan je de DVD ook aankopen
op volgende adressen:
krantenwinkels ‘Kiekeboek’ Stationsstraat 63A
en ‘Harlekijn’ Hoornstraat 1 in Beernem
bij fotograaf Jan Vermersch,De Plaats in Knesselare
‘De Appel van Verleiding’ Merendreedorp 56 in Merendree

of … via bestelling bij elke betere boekhandel!

En dan nog een nieuwtje: ik schrijf ijverig aan een vervolg. Het wordt eerst opnieuw een roman. Daarna zien we wel of er een filmversie volgt.

Ik wens iedereen een fijne Kerst en een fantastisch 2017.

Op 1 januari is het geen opendeur in de ‘Appel van Verleiding, maar wel op 8/1/17!

 

180. Onze DVD komt eraan!

Hallo,
We zijn zo ver: onze DVD komt eraan. Hopelijk tekenen jullie in, maar willen jullie dit bericht ook zoveel mogelijk verspreiden? 
Start voorintekening DVD ‘Zaak: De Zutter’

Wanneer vanaf heden tot en met 10 december 2016!

Prijs: 10 euro/DVD + eventuele verzendingskosten (5 euro/DVD) (vanaf 20 december 2016 = 15 euro/DVD + eventuele verzendingskosten)

Hoe: door storting van 10 euro (of 15 euro bij verzending)/DVD + vermelding aantal exemplaren + volledig postadres bij verzending!! 

Op rekening van ‘Het Moment’ – BE08 9796 2678 5713.

 Afhalen (geen aankoop) kan op

17 december 2016 vanaf 13u tot 17u in OC ‘Kleine Beer’  – Beernem

 Vanaf 20 december 2016 kan je de DVD ook aankopen op volgende adressen:

krantenwinkels ‘Kiekeboek’ Stationsstraat 63A en ‘Harlekijn’ Hoornstraat 1 in Beernem

fotograaf Jan Vermersch De Plaats in Knesselare

‘De Appel van Verleiding’ Merendreedorp 56 in Merendree

Van harte dank bij voorbaat!

 

 

177. Na al het positieve nieuws moeten we afscheid nemen van een van onze lieve medewerkers.


Francine De Bolle, weduwe Dierickx, had me op 8 maart laten weten dat ze zich niet goed voelde en daarom niet naar de avant-première zou komen wegens te veel drukte. Ze zou de film wel later gaan bekijken. Maar dat ‘later’ heeft ze niet gehaald. Dat wist ze wellicht, maar als de lieve vrouw die ze was, wou ze waarschijnlijk onze vreugde over de film niet verstoren. Ik heb toen niet gedacht dat ze zo ernstig ziek was. Dat spijt me heel erg.
Aan de familie bied ik mijn oprechte deelneming aan.
Ik zal me Francine altijd herinneren als een lieve, correcte en bescheiden vrouw, maar wat een actrice! Als weduwe Dierickx blijft ze voor altijd bij ons. 

176. We gaan door tot …!

… wie weet … het magische getal 20.000? De film blijft voorlopig draaien in Kinepolis Brugge en Gent, in Cityscoop Roeselare, Cinema ‘De Keizer’ in Lichtervelde en na het verlof van de uitbater (25 juni) opnieuw in Cinema ‘Capitole’ in Aalter! Yes! Ondertussen bekeken al 18.000 toeschouwers ‘Zaak: De Zutter’! Hier nog een paar reacties.

94) Ik heb de laatste maanden via facebook een beetje gevolgd hoe je in volle organisatie en voorbereiding van de film ‘Zaak De Zutter’ zat en toen ik vernam dat de film in de bioscopen speelde, ben ik samen met Lieven gaan kijken. Babysit geregeld, klaar om in Brugge naar de film te gaan, daar speelde de film in 2 zalen, maar was alles meteen uitverkocht, dus maar naar Kortrijk getrokken ;)En we hebben genoten van de film. Het doet goed om zo eens werk van bij ons te zien: hele mooie decors en locaties! Leuke acteursgroep: enkele bekende acteurs in combinatie met jong en nieuw talent van bij ons! Ellen aan het werk gezien 😉 Het was ook heel grappig om het geroezemoes in de zaal te aanschouwen tijdens de scenes met vele figuranten, vermoedelijk veel herkenning in de zaal.  Proficiat met dit mooie project hoor. Lieven was vooral heel erg onder de indruk van de prachtige locaties en dat bleek dan nog jouw werk te zijn 😉 Ik ben heel blij dat ik het gezien heb en wou jou en de hele ploeg toch graag even feliciteren!! Hou ons maar verder op de hoogte van dergelijke projecten he!!

Lien

93) Waarom ik U deze mail stuur is het feit dat  mijn vrouw en ik vorige week in decascoop uw prachtige en spannende film “Zaak de Zutter” zijn gaan bekijken. Onze verwachtingen waren hoog gespannen.Maar niet hoog genoeg want we waren beiden zeer aangenaam verrast! Wat een thriller.Wat een rolbezetting en wat een verhaal!!!!!!!!!Met deze wensen wij U onze waardering over te maken en U nog veel aangename thrillers te wensen.

Onze eerbiedige groeten
Cecile&Georges

175. En we zitten boven de 17.000!

92) Ik heb gekeken en genoten van de film.Mooie fotografie, meeslepend verhaal. De acteurs speelden ook op een natuurlijke manier. Er is veel aandacht geschonken aan de decors en rekwisieten.Hup dus naar de volgende film en voor deze film graag wat prijzen, Groetjes,

Linda

91) Een goede week geleden ging ik samen met die andere Christa naar jouw film kijken. Wat een heerlijke belevenis: goede montage van de plot, meeslepend verhaal, prachtig gefilmd, zeer goed gespeeld m.a.w. een dikke proficiat. Ik heb meteen een aantal vriendinnen en familieleden opgebeld om reclame te maken. Vriendelijke groeten

Christa

90) Vandaag ben ik, zoals gepland, naar Oostende gereisd om jouw film te gaan zien.Ik ben zeer blij dat ik dat gedaan heb. Ik vind het beklijvend. Een dikke proficiat aan jou, aan de acteurs en aan gans het team. Ik kan de film gerust een 2de keer zien.

Annie

89) In de ban van de Beernemse moorden, ben ik ook de film gaan bekijken. Ik werd weer helemaal meegesleept in het verhaal, ik zat geboeid te kijken van het begin tot het einde. Alle andere woorden die ik wil zeggen, hoef ik niet meer te zeggen. Ze zijn allemaal terug te vinden op je blog.Dus ook ’n dikke proficiat van mij. En ik hoop van harte dat er nog veel toeschouwers komen kijken.

Trui

88) Ik zou u willen feliciteren met het prachtige verhaal over zaak de zutter. Ik ben dan ook ontzettend dankbaar dat ik de kans kreeg om te figureren.

Camille

87) Ik ben deze namiddag naar de film gaan kijken in Kinepolis Gent. De zaal zat vol, dus belangstelling is er zeker.
En het moet gezegd zijn… De film is de moeite waard. Echt heel goed gedaan.
Ik heb ‘de zaak’ ook al meerdere jaren gevolgd, de voordrachten van wijlen uw vader enkele keren bijgewoond, jouw voordrachten al enkele malen gehoord, al de boeken gelezen ….. en de film is zeker een héél mooi resultaat van al de eerder geleverde inspanningen. De casting is zeer goed gedaan. De figuren zijn erg gelijkend en ook de plaatsen waar gefilmd werd zijn zeer goed gekozen. Kortom… chapeau ! Alles is ook zeer mooi in beeld gebracht. Top!
Gefeliciteerd met het mooie resultaat. En daarom toch dit mailtje als apreciatie voor het geleverde werk. In alle geval bedankt voor al uw inspanningen.

beste groeten,

Alfred 

174. Ze blijven komen … ook een specialleke!

86)

Foto: Ann De Wulf

85) Ik wens u te feliciteren met de film ‘De Zaak De Zutter’. Gisteren gingen we kijken in Brugge…gewoonweg prachtig verfilmd. Ik las al boeken, woonde voordrachten bij, paardentram op ODD Bulskampveld richting graf in het bos…fascinerend en ongelooflijk hoe u zich inzet om de ware toedracht te kennen van de moorden van Beernem. Mag ik zo vrij zijn om de film in volgende woorden samen te vatten. Puur, zeer goede vertolking van zowel de acteurs als figuranten, verfijnde cameravoering, ingrijpend, zo rationeel, geen enkele moment van verveling, prachtig open einde (niet zien aankomen), realistisch betreft klederdracht en attributen… Ik kan blijven doorgaan. Felicitaties aan alle mensen die een bijdrage leverden om deze film waar te maken. Nog veel succes gewenst met het verder uitdiepen van het mysterie. Heel wat mensen zijn en blijven in de ban van deze vreemde gang van zaken.

Mvg, Heidi

84Samen met een groot deel van het labopersoneel (23personen) zijn we dinsdag 3 mei naar de film ” Zaak Dezutter” geweest. Je ziet dat het ook een succes is in het labo. Wel het is zeer mooi. Een dikke proficiat !!! De opnames, de landschappen, de kledij zijn zeer mooi, ik had natuurlijk al een deel gezien van de kledij  in Beernem. Ik hoor dat het algemeen een enorm succes is en dat er meer draaidagen komen. Nu is het voor jou en Jan een beetje genieten denk ik. Rust nu maar een beetje uit en profiteer van de vrije tijd. Groetjes

Trees

 

83) Wij zijn in het WE gaan kijken naar de film; proficiat! Mooi en spannend. We hebben een zeer aangename namiddag doorgebracht. Eén extra positief punt is dat het geluid niet te sterk was zodat ook wij konden genieten want met gewone films moeten we passen omdat we niet tegen het luide volume kunnen. (na herseninfarct overgevoelig aan geluid, en chronische migrainepatiënt) met vriendelijke groeten,

Mariel 

173. Focus-label dankzij onze 14.500 toeschouwers!

Omdat we zo goed scoren bij onze kijkers heeft Kinepolis onze film een ‘Focus-label’ gegeven, waardoor we nog verder in Kinepolis Brugge, Gent, Kortrijk en Oostende te zien zijn. De mond-aan-mond reclame werpt vruchten af.

En wat zeggen die mensen:

82) Ondanks het lekkere weer gisteren, hebben mijn vrouwtje en ikzelf om 18.30u. de koelte opgezocht in de zaal van Ciné Capitole in Aalter. En het moet gezegd: daar hebben we hoegenaamd geen spijt van gehad. De verfilming van ‘Zaak: De Zutter’ is absoluut héél goed. Goede acteerprestaties van de cast, waarheidsgetrouwe decors, de passende achtergrondmuziek op de juiste momenten, de opbouwende spanning met een knap einde …. kortom: de film is héél geslaagd. Proficiat! 
Welgemeende warme groeten,
Annique en Geert 

81) We zijn vorige week woensdag met z’n drietjes naar jouw droomproject gaan kijken in de Kinepolis te Brugge.
De film heeft geboeid tot het einde. Ik heb er echt van genoten en uiteraard leuk om Tony op zo’n groot scherm te zien  🙂 
Ik was vooral onder de indruk van de hoofdrolspeelster en vele anderen in de film.
Een dikke proficiat om dit te verwezenlijken en wie weet….. kom ik wel kijken naar je volgend project?

Warme groet van Annemie

80) We zijn met de fiets naar Kinepolis Kortrijk geweest donderdagavond, zaal 1, jouw film. Amai, dat is kunnen! Wij vertellen alvast aan onze familie en vriendenkring dat ze de film moeten zien. Voor mij was het leuk om zoveel bekende gezichten te zien. Katrijn deed het schitterend! Het is allemaal heel mooi gedaan hoor, dikke proficiat om dit voor mekaar te krijgen. En, het verhaal is zelfs actueel. Alleen maar lof!

Groetjes, Hilde

79) Leander(14j) heeft het verhaal van de film volledig begrepen. De film maakte hem zelfs zo nieuwsgierig dat hij de volgende dag via internet zocht naar informatie over de andere Beernemse moorden. Alleen was het resultaat van zijn zoektocht niet toereikend: hij vond enkel maar wie vermoord werd en in welk jaar. Hij liet uitschijnen dat hij wel eens een boek zou willen lezen waarin hij meer te weten komt over wat zich in de streek van Beernem afgespeeld heeft. Hij was onder de indruk van de locaties waar de beelden gemaakt werden (Ook wel een beetje nieuwsgierig naar de exacte plaats van opname) en ook alle rekwisieten/attributen van uit die tijd vond hij wel knap. Het feit dat er een aantal bekenden in beeld verschenen, was ook wel leuk.Het enige wat hij wat langdradig vond, was de ondervraging door de Gentse onderzoeksrechter. Hier vond hij dat er wat meer vaart in mocht zitten. Ik hoop dat je iets hebt aan de mening van een tiener. Ikzelf vond de film alleszins heel knap gemaakt. Groetjes

Sigrid

78) We zijn de film gaan bekijken en hebben genoten  van begin tot einde. Gezien we van de streek zijn konden we vele plaatsen herkennen. Mijn thuis was nl. in de buurt van hoeve “Schoonberg”. Heel mooi gedaan, een dikke proficiat en we raden iedereen aan om te gaan kijken. Met vriendelijke groeten.

Noël

77) Dat dromen geen bedrog zijn daar ben jij Katrien het mooiste voorbeeld van. Je hebt zo je droom nagejaagd en kijk eens wat een prestatie je hebt afgeleverd. Ik was onder de indruk. Heel sober gemaakt zoals jij het het liefst hebt. Je merkt dat je ziel in je film is binnen geslopen en vooral in kleine details : de mimiek van moeder De Zutter, het doodsprentje van Hector op de schouw, zo een klein detail maar iets waar ik persoonlijk ook kippenvel van kreeg, te meer omdat ik weet dat je er zo mee begaan was en bent. Een heel mooi eerbetoon en vooral eerherstel, dit moet echt een hart onder de riem zijn voor de nabestaanden De Zutter en vooral ook een mooi eerbetoon aan je vader. Heel mooie prestatie afgeleverd van de hoofdacteurs : Katrijn : zij was het gewoon, heel goed gedaan. Verder een pluim voor de vertolkingen van Hector De Zutter, Oscar De Vos. Tony Blanchard : zeker heel goede vertolking, zoals we hem kennen, hi. Ook genoten van de kleine vertolkingen van Serge en Frans : klein rolletje maar zo goed uitgespeeld. Een paar minpuntjes, maar niet echt storend : idd het verschil van acteren bij sommigen, zo vond ik bvb de drie roddeltantes niet echt geslaagd en misschien mocht ook de rol van De Lille (Bob De Moor) nog iets meer in de belangstelling staan. Verder heel mooie opnames, locaties, kostumering en voor dat budget : proficiat ! En ook heel mooie muziek en wat een mooie tekst op het einde. Echt dikke pluim Katrien ! En dat van Clara is me niet goed duidelijk , misschien moet ik nog eens gaan zien. Ook een dikke proficiat voor Jan, dit kan enkel maar tot stand komen door zo’n goed teamwork. Dank om ons te laten genieten en laten meedrijven op deze wolk van een film. Groeten en tot later.

Leen

76) Toeval bestaat niet. Dat zeggen ze toch. Gisteren nochtans toevallig op De zaak De Zutter gestoot.Een dagje Damme bleek niet wat hert beloofde. Geen boekenmarkt wegens afgelast. Dan maar eens langs Aalter naar mijn goede vriend Jean-Claude Maes, cinemabaas. Daar speelde de zaak De Zutter. Als schatbewaarder van VVMA kende ik uiteraard jouw naam en de film. Ik stond er eerlijk gezegd een beetje kritisch tegenover. De moorden van Beernem. Vaag van gehoord maar ver van mijn Duffelse bed. Jean-Claude zong echter de lof van je film. En de toeschouwers stoomden in grote getallen toe. Derde avond op rij meer dan 200 man in de zaal. Dus even die film meepikken. En wat ben ik blij dat ik dat deed. Schitterende opbouw, degelijke tot zeer goede vertolkingen en spannend van het eerste tot het laatste moment. Ik heb het me geen moment beklaagd. Integendeel. Van JC hoorde ik dat de film alleen in de streek gespeeld wordt. Jammer eigenlijk. Het is een film waar je mee mag buiten komen. Ik wil je nog veel succes wensen en hoop dat het ook financieel een succes wordt. Met bewonderende groet,

Gie 

75) Dag Katrien. Ik ben de film gisteren in Aalter met mijn 14-jarige zoon gaan bekijken. We hebben ervan genoten. De zaal zat helemaal vol en ik vermoed dat de uitbater heel veel mensen weer naar huis moeten sturen heeft, want achter ons – wij behoorden tot de laatste 20 kijkers die binnengelaten werden- stond nog een immens lange rij te wachten. Heel veel groeten.

Sigrid 

74) Ik heb het je gisteren in De Haan reeds gezegd, maar ik wil het je nogmaals graag zeggen dat het inderdaad een prachtige film geworden is. Ik heb er ook echt van genoten en de acteurs zijn heel goed. Een grote proficiat met dit mooie resultaat! Tot ziens! Groeten,

Geert 

73)Wij zijn gisteravond naar de film gaan kijken in Kinepolis Brugge. Amaai 2 zalen zo goed als vol.  Toch een succes voor jullie en dikverdiend. De film was goed opgebouwd ondanks het feit dat wij het verhaal uiteraard goed kennen. Wij hoorden wel in de zaal dat vele kijkers zeer nieuwsgierig waren naar de acteurs en figuranten. Met dank voor een leuke avond filmplezier en groetjes,

Leo en Christine

72) Graag zou ik u van harte willen feliciteren met uw verwezenlijkt werk. Het vormt een inspiratiebron. Nooit opgeven!  
Proficiat,  echt waar. Vele groeten 
Thomas 

71) Deze week zijn we naar “Zaak De Zutter” geweest met enkele buren en collega’s,
het was prachtig, we hebben er enorm van genoten. Proficiat aan allen.

Lena

70) Ik hoor niets dan lof over jouw film.Dikke proficiat nogmaals,jullie hebben dat schitterend gedaan, prachtig resultaat. We zullen blijven reklame maken en zeker gaan kijken in onze geliefde cinema “CAPITOLE” in Aalter.

Met vriendelijke groeten,

Mireille 

69) Wij zijn zondag naar uw film gaan kijken. We hebben er echt van genoten! Proficiat met jullie prestatie, groetjes,

Luc en Marie Paul.

68) Super dikke proficiat met het succes van je film! Ben heel blij voor jou. 

Mvg Stefanie 

67)Ben al gaan zien, goede film en ik hoop dat er een vervolg komt !! Proficiat !!

Herman

66) Heb de film vorige week donderdag in Kinepolis Kortrijk bekeken (er stond ergens een klein berichtje in HLN dat de film ook te bezichtigen was in Kortrijk en Oostende) en daar heb ik vlug gebruik van gemaakt.
Een dikke proficiat aan alle medewerkers die deze prachtige film hielpen tot stand komen en het spreekt voor zich dat ik kennissen en vrienden warm maak om alsnog de film te gaan bekijken !
Met vriendelijke groet,

Dirk 

65)Gisteren naar film “Zaak De Zutter” geweest. Puik werk !!

Hilde

64) WIJ ZIJN VRIJDAGAVOND GAAN KIJKEN IN AALTER: FELICITATIES MET DE REALISATIE VAN DEZE KWALITEITSVOLLE FILM.
WIJ HEBBEN ERVAN GENOTEN.
MET VRIENDELIJKE GROETEN
LUCRECE _ ARNOLD

63) Gisteren 1mei ben ik gaan kijken  naar “De zaak dezutter”Het is gewoon fantastisch.Het verhaal mogen meebeleven en  dat gedurende drie uren.Van harte proficiat.

Rosa uit Kortrijk